Begunstigden

IFRB heeft als doelstelling om de financiële opbrengsten van de teruggewonnen grondstoffen afkomstig uit het recyclen van de ingezamelde smeltzekeringen zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan instellingen met een maatschappelijk doel. Het bestuur stelt na raadpleging van de leden vast welke goede doelen deze ondersteuning krijgen.

In de afgelopen jaren is vooral een keuze gemaakt voor ondersteuning van organisaties die kinderen helpen in moeilijke omstandigheden.

Steun Liam tegen SMA2

Liam heeft Spinale Spieratrofie (Spinal Musculair Atrophy). Dit is een ziekte waarbij de zenuwcellen in het ruggenmerg (spinale) de spieren niet goed kunnen aansturen. Om beter te worden heeft hij het medicijn Zolgensma nodig.

Stichting Duo Fietsen

Stichting Duo Fietsen Reusel De Mierden stelt duo fietsen ter beschikking. Een duo-fiets is een fiets met drie wielen waar met twee personen samen mee kan worden gefietst. De deelnemer en de vrijwilliger zitten naast elkaar en hebben zo een optimaal contact met elkaar om te kunnen communiceren.

Kanjer Guusje

Stichting KanjerGuusje ondersteunde tot 2016 de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten.

Local cowboyschool Livingstone Zambia

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen

We organiseren al jaren leuke vakantiekampen van een week en ook een ‘dolle’ familiedag. Speciaal voor kinderen en jongeren met kanker of een hersentumor.

Colombinehuis

Het Colombinehuis” is een vakantieverblijf in Biddinghuizen te Flevoland voor gezinnen met zieke kinderen tot 21 jaar.

Stichting Digibeter

Stichting Digibeter maakt het voor kinderen, die door hun ziekte of handicap gedurende een langere tijd niet naar school kunnen, mogelijk deel te nemen aan hun eigen onderwijs.

Stichting Kindertehuis Bukit Lawang

Bukit Lawang biedt een thuis voor ongeveer 40 kinderen die geen volwassenen hebben die hun steunen. De meeste zijn slachtoffers van de overstroming in Bukit Lawang.